07-09-08

Season 3; disc 1.

51s9td%2BzJOL

1, Occupation.
Het is vier maanden nadat de Cylonon zijn geland en dat president Baltar New Caprica heeft overgegeven aan de Cylons. Al die tijd is er niets van de ontsnapte Galactica met Adama en Apollo vernomen. Ook Starbuck is verdwenen, en niemand weet dat hij gevangen word gehouden door de Cylon Leoben. Ondertussen proberen de Cylons de mensen in het gareel te krijgen, maar er is ondergronds verzet en er vinden aanslagen plaats. Als Tigh na bemiddeling van zijn vrouw Ellen, wordt vrij gelaten plannen hij en Tyrol een aanslag op de Cylons. Deze moet plaats vinden tijdens de inhuldiging van de menselijke politiemacht NCP die is aangesteld door de Cylons, waar ook Baltar aanwezig zal zijn. Helaas gaat er iets mis, maar het verzet ontvangt wel een berichtje van de Galactica.
2, Precipice.
De Cylons besluiten hard terug te slaan om de aanslagen een halt te roepen. Ze laten hiervoor 200 mensen door de NCP arresteren. Onder de gearresteerde is o.a. ook Laura Roslin. Terwijl Tigh zorgt dat er steeds meer geweld wordt gebruikt in de vorm van zelfmoordcommando's, besluiten de Cylons dat de arrestaties niet genoeg zijn. Ze besluiten om Baltar te dwingen een executiebevel te ondertekenen om een voorbeeld te stellen.  Ondertussen is Adama is van plan naar New Caprica terug te keren en Sharon als verbindingsofficier af te zetten tussen de Galacfica en het verzet. Echter, Ellen wordt gedwongen om deze ontmoeting door te spelen aan de Cylons en Starbuck komt erachter dat zij een dochter van de Cylon Leoben heeft.
3, Exodus, Part 1.
Nu de Galactica contact heeft met het verzet, kan Adama zijn strategie, waaraan hij zijn soldaten maanden lang voor heeft laten trainen, uit voeren. Echter Apollo moet met de Peagasus en de civiles schepen achterblijven. Als Sharon het verzet van de plannen op de hoogte brengt weten zijn en de Chief een groot deel van de ter dood veroordeelde te redden. Dan komt het sein en het verzet zorgt voor chaos op New Caprica terwijl Adama met Galactica en zijn Vipers de gevaarlijke reddingsactie start.
4, Exodus, Part 1.
De aanval van de Galactica en het verzet zijn in volle gang, en het lukt de eeerste civile schepen New Caprica te verlaten en een FTL-sprong te maken. Ondertussen moet Tigh over het lot van zijn vrouw Ellen beslissen nadat ze hulp verleend heeft aan de Cylons. Terwijl de Galactica voor bescherming van de civiele schepen die New Caprica verlaten zorgt, wordt deze aangevallen door vier Cylon Starbase schepen. Alhoewel Apollo orders heeft de achtergebleven civiele vloot te verdedigen tijdens de missie van de Calactieca besluit hij toch mee te gaan vechten. Apollo weet de Galactica te redden, maar moet daarvoor de Peagasus opofferen. Als de overlevende op de Galactica arriveren wordt de reis naar de Aarde voorbereid. Starbuck komt erachter dat ze door Leoben is beetgenomen, en dat het kind geen Cylon-mensen hybride is, maar Hera het dood gewaande kind van Boomer is nu in handen van de Cylon Four en Baltar is aan boord van een van de Cylon Baseships.

2006

06:33 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) | Tags: new series box 3 |  Facebook |

Season 3; disc 2.

2a

5, Collaborators.
De dagelijkse zaken op de Galactica en de civiele vloot komen weer op gang. De schepen worden hersteld en oude posities weer in genomen Ondertussen neemt de Chief deel aan de Circle, een geheime rechtbank op de Galactica die iedereen die verdacht wordt van collaboratie met de Cylons tijdens de Bezetting, berecht en veroordeelt, maar ook de veroordeling uitvoert. Hierdoor verdwijnen er een flink aantal mensen die geregistreerd staan als gered. Echter, de Chief voelt dat het verkeerd is en wil stoppen, terwijl anderen zoals Starbuck juist op deze manier haar woede wil koelen. Dan als Roslin opnieuw als President wordt beëdigd, doet ze iets wat niemand had verwacht. Zij kondigt algemene amnestie af.
6, Torn (1).
Het blijkt dat ook de Cylons de 13e kolonie Aarde hebben uitgekozen als hun nieuw woonplaats. Op de Galactica probeet Geata om een koers uit te zetten met de gegevens die Baltar op New Caprica had verzamelt die hen naar de aarde leid, terwijl gelijkertijd Baltar dezelfde gegevens aan de Cylons verstrekt in ruil voor zijn leven. Baltar heeft ook weer vreemde visioenen en krijgt rare verdenkingen over zichzelf. Baltar probeert er daarom ook achter te komen wie de resterende vijf Cylons zijn, nu hij er zeven heeft gezien. Op Galactica zorgen Tigh en Starbuck door hun aanhoudende woede voor nieuwe problemen aan boord van de Galactica tussen de overlevenden van New Caprica en degenen die tijdens de bezetting bij de vloot bleven. Als een Basestar van de Cylons bij het door Baltar aangegeven referentie punt komen, worden ze besmet met een onbekend virus waar ze aan sterven. Het verkenningsschip van de Galactica weet dan ook niet wat ze zien als zij ook daar een kijkje nemen.
7, A Measure Of Salvation (2).
De Galactica besluit de vreemde situatie van de gevonden Cylon Basestar te onderzoeken. Eenmaal aan boord vinden ze vijf Cylons die nog leven en komen er achter dat een virus de rest heeft gedood. Er zit nu niets anders op dan snel naar de Galactica met hun Cylon gevangen terug te keren en onderzoeken of de mensen ook zijn besmet. Daar komt de dokter er achter dat de mensen immuun zijn voor het virus, maar ook dat er een tijdelijke kuur voor de Cylons is. Dit bieden ze dan ook aan in ruil voor informatie. Zo komen ze er achter dat Baltar nog leeft en dat ze bang zijn dat het virus zich verspreid als ze dood gaan en in een nieuw lichaam worden gedownload. Dit maakt dat Apollo met een plan komt dat een regelrechte bedreiging vormt voor het voortbestaan van de Cylons als ras. Adama en Roslin moeten beslissen of ze doorgaan met het plan om en de besmette Cylons als biologische wapens in te zetten tegen de andere Cylons. Ook ontdekken ze een nieuwe aanwijzing, "Het Oog Van Jupiter".
8, Hero.
President Roslin heeft een idee om het moraal een beetje op te vijzelen. Ze wil Adama een medaille geven voor 45 jaar trouwe dienst. Echter Adama heeft daar helemaal geen zin in, zeker niet nu hij gekweld wordt door een persoon uit zijn verleden. Dit is namelijk een piloot die drie jaar geleden is verdwenen tijdens een geheime missie, voor de start van de Cylon oorlog. Zijn terugkeer doet vragen rijzen over de reden van de oorspronkelijke en de connectie met de aanval van de Cylons op de 12 Koloniën van Kobal.

2006

06:30 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) | Tags: new series box 3 |  Facebook |

Season 3; disc 3.

3

9, Unfinished Business.
Volgens een militaire vloottraditie organiseert Adam een bokstoernooi aan boord van de Galactica ter ontspanning van de bemanning. De bedoeling is dat een ieder de ring in kan en een ander kan uitdagen, waarbij er geen rangen en standen zijn. Hier zou dit een uitlaatklep zijn voor opgekropte frustratie en worde. Echter door de competitieve sfeer ontstaat er evenwel een brute wedstrijd tussen Kara en Lee. Flashbacks uit New Caprica verklaren de oorsprong en de aard van hun twist.
10,  The Passage.
De Koloniale Vloot dreigt te verhongeren wanneer de voedselprocessors besmet blijken te zijn. Hierdoor is bijna al het voedsel onbruikbaar. Na een zeer gevaarlijke verkenningsvlucht door Sharon, weet men een planeet met algenvelden te traceren. Echter om daar te komen moet men twee FTL-sprongen maken door een gebied met zeer hoge straling. Omdat de civiele schepen geen apparatuur hebben die tegen straling is bescherm, moet elk schip begeleid worden door speciaal uitgeruste militaire Raptors. Dit is niet zonder gevaar, en de vloot verlies dan ook een aantal schepen. Kat speelt een vitale rol in het slagen of het mislukken van de sprongen, maar wel met een prijs. Ondertussen op de Basestar waar Baltar verblijft, komt hij erachter dat de Cylon D'Anna zichzelf telkens dood om in een nieuw lichaam te worden gedownload. Zo probeert zij erachter te komen, wie de laatse vijf onbekende Cylons zijn. Ook krijgt Baltar een aanwijzing die hen misschien naar de aarde kan leiden van de The Hybrid die deze Basestar bestuurd.
11, The Eye Of Jupiter (1).
De Chief heeft een onbestendig gevoel als ze op de algenplaneet zijn. Als hij zijn nieuwsgierigheid niet kan bedwingen, gaat hij op onderzoek uit en  ontdekt de "Temple Of Five". In die 4000 jaar oude tempel zou wel eens "Het Oog Van Jupiter" kunnen liggen, waarvan men beweert dat het de weg naar de Aarde toont. De Cylons lijken bijzonder geïnteresseerd in deze nieuwe ontdekking, want deze duiken ook bij de planeet op. De Cylons vragen onder leiding van Baltar om een wapenstilstand. Ze bieden aan de Galactica en vloot te laten gaan in ruil voor het Oog. Natuurlijk kan Adama dit niet toestaan en dreigt de planeet te vernietigen. Er ontstaat dus een impasse. Deze wordt echter doorbroken als D'Anna en Baltar toch naar de planeet proberen af te reizen. Ondertussen is Sharon door de Cylon Boomer op de hoogte gebracht dat Hera nog leeft en aan boord van een van de Basestars is.
12, Rapture (2).
D'Anna en Baltar weten de planeet en de "Temple Of The Five" te bereiken, ondanks dat de andere Cylons anders beslissen. Dan gaat de zon in dit stelsel supernova en de Chief en de andere mensen moeten de planeet verlaten, zonder de "Temple Of The Five" te hebben kunnen vernietigen of het Oog gevonden te hebben, maar de Chief denkt in de gebeurtenis wel een clou te zien. Later op de Galactica als Helo de gebeurtenissen bekijkt doet dit hem dit denken aan Mandala schilderingen die Starbuck op Caprica heeft gemaakt. Hoe kunnen al deze zaken 4000 jaar geleden zijn voorzien? D'Anna sterft op de planeet en ziet de resterende vijf Cylons, maar wordt door de andere Cylons samen met al haar andere modellen uitgezet en opgeslagen. Sharon vraagt Helo's hulp bij haar plan om Hera te redden, en dit plan slaagt met hulp van de Caprica Six. Nu is Hera weer terug op de Galactica en en als bonus heeft Apollo ook Baltar op de planeet weten gevangen te nemen, terwijl Baltar nog steeds worstelt met de vraag of hij nu wel of geen Cylon is.

2006

06:26 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) | Tags: new series box 3 |  Facebook |

Season 3; disc 4.

4

13, Taking A Break From All Your Worries.
Nu Baltar aan boord is van de Galactica is, wordt hij van verraad beschuldigd. Hij probeert zelfmoord te plegen met de hulp van de visioen Six die in zijn gedachte bestaat. Niet alleen om zijn straf te ontlopen, maar ook om de vragen over zijn ware identiteit beantwoord te krijgen. Is hij een Cylon of niet? Echter net op tijd wordt hij gered, om vervolgens aan een zware ondervraging te worden onderworpen. Adama en Roslin komen zo iets te weten over zijn rol, maar niet alles. Ondertussen stormt het in de huwelijken tussen Apollo & Dualla en StarBuck en Sam, gelukkig gaan deze niet stuk en weten nog net stand te houden.
14, The Woman King.
De Galactica moet een extra groep vluchtelingen opvangen. De is een groep zwaar religieuze fanatiekelingen, de Sagittarons, die allerlei zaken afzweren, waaronder medische behandeling. Vreemd is dan ook de beschuldiging dat een dokter hen discrimineert. Uiteraard gelooft niemand dit en als Helo de zaak onderzoekt, vreest hij dat de dokter zelfs patiënten vermoordt. Ondertussen is Sharon zich van geen kwaad bewust en brengt ze Hera uitgerekend naar die dokter voor een behandeling. Echter de vermoedens van Helo worden door niemand gelooft, zelfs Sharon niet, waardoor Helo zich genoodzaakt voelt om zelf actie te ondernemen.
15, A Day In The Life.
Roslin komt naar de Galactica met het voorstel tot een tribunaal om Baltar te berechten. Roslin heeft hiervoor ook een niet advocaat nodig, en vraagt aan Adama of Apollo deze wil zijn en het tribunaal mag voorzitten. Adama stemt toe dit aan Apollo te vragen, maar is tegelijkertijd een beetje ergens anders met zijn gedachten. Het blijkt namelijk dat deze dag zijn trouwdag is en alhoewel hij gescheiden van haar is en zij allang dood is, is dit toch een sentimentele dag voor hem. Ondertussen blijken de Chief en zijn vrouw Gally ook wat huwelijksperikelen te hebben als ze vast komen te zitten in een defecte luchtsluis.
16, Dirty Hands.
Als er een Raptor bijna verongelukt, blijkt dit te komen door slechte brandstof. De slechte brandstof komt van het raffinaderijschip dat duidelijk onderhoud en rust nodig heeft. Al snel blijkt dat dit niet het enige schip in de vloot is, waardoor er een verhit arbeidsgeschil ontstaat, welke een gevaar is voor de veiligheid van de hele vloot, en dus de mensheid. Om zaken nog erger te maken blijkt dat de advocaat van Baltar een boek geschreven door Baltar over de diverse onrechtvaardigheden tussen de sociale klasse binnen 12 planeten van Kobol, naar buiten te hebben gesmokkeld. Dit boek gooit nog eens olie op het vuur. Aan Adama, Roslin en de Chief om hier een acceptabele oplossing voor te vinden.

2006

06:23 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) | Tags: new series box 3 |  Facebook |

Season 3; disc 5.

5

17, Maelstrom.
Het gaat niet goed met Starbuck, want ze blijft dromen hebben over de Cylon Leoben en de Mandala die ze geschilderd heeft in haar vroegere appartement Caprica. Voor haar dromen gaat Starbuck zelfs langs bij een Orakel, maar die komt alleen maar met dat zij een noodlot heeft die ze moet volgen. Door haar afwezige gedrag gaat ze niet alleen twijfelen aan zich zelf, maar ook aan Adama en Apollo.  Hierdoor moet Apollo zelf de beslissing nemen of hij haar wel laat vliegen of niet. Als ze vervolgens tijdens een patrouille met haar Viper een Cylon Raider ontmoet, terwijl niemand anders die ziet, raakt zij nog meer in verwarring. Hierdoor besluit Apollo dat ze volgende patrouille samen zullen doen. Weer tijdens de patrouille ziet Starbuck een Cylon Raider en gaat er achter aan en er volgt een lichte botsing. Starbuck raakt bewusteloos en in die toestand ziet zij Leoben die delen uit haar traumatische jeugd toont. Dan als ze weer bijkomt vliegt zij naar het oog van de zware storm waarin zij zich bevinden, en vraagt Apollo haar te laten gaan en haar laatste boodschap is "ik zie je aan de andere kant"...
18, The Son Also Rises.
Het is tijd om Baltars tribunaal voor te bereiden, maar de advocaten van Baltar worden het slachtoffer van moordaanslagen, daarom vraagt Adama aan Apollo om Baltar's nieuw advocaat Romo Lampkin te beschermen. Adama doet dit niet alleen omdat hij Apollo kan vertrouwen, maar ook zodat hij het verlies van Starbuck beter kan verwerken. Nadat Apollo de opdracht aanvaard heeft, probeert hij een actieve rol te spelen in Baltar's verdediging, dit leid echter wel tot een confrontatie met Adama.
19, Crossroads, Part 1. Het proces tegen Baltar begint eindelijk. Bede zijden zijn goed voorbereid en de messen zijn geslepen. Echter de getuigen ondervragingen tijdens Baltar's proces vormen een bedreiging voor de stabiliteit van de vloot. Na een conflict met Adam, besluit Apollo, Lampkin tijdens Baltar's verdediging bij te staan. Hierdoor vervreemd hij zich van iedereen en onthuld het geheim dat de kanker bij Roslin weer is teruggekeerd. Inmiddels is de vloot erachter met de hulp van Six hoe de Cylons hen misschien volgen. Hierdoor besluiten ze een andere route te nemen naar de "nevel" waar zich de volgende aanwijzing naar de aarde zou moeten zijn. Ook hebben een aantal personen aan boord van de Galactica het idee dat soms ze iets vreemds horen of ervaren, een bepaald muziekdeuntje.
20, Crossroads, Part 2.
Het proces van Baltar nadert zijn ontknoping zijn ontknoping nadert, en er vindt een getuigenis door Apollo plaats, waar niet iedereen blij mee is. Ondertussen heeft Roslin een visioen over een tempel waarin zij en Sharon achter Six aangaan, die Hera bij zich heeft. Als Roslin later dit met Sharon en Six deelt, komt zij erachter dat ook zij daar aanwezig waren, Six vertelt dat zij instinctief alle zal doen om Hera te beschermen. Wat is de betekenis van dit gedeelde visioen. Dan is het tijd om de laatste FTL-sprong te naar de nevel maken. Als de vloot daar is, wordt deze getroffen door een algehele stroomuitval. En om het nog erger te maken verschijnt daar ook de gehele Cylon vloot. Gelijktijdig ontdekken enkele sleutelfiguren van de Kolonial vloot dat zij wel eens de een van de "Final Five Cylons" zouden kunnen zijn, door het delen van het gezamenlijke muziekdeuntje....

2006

06:18 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) | Tags: new series box 3 |  Facebook |