07-09-08

Season 3; disc 4.

4

13, Taking A Break From All Your Worries.
Nu Baltar aan boord is van de Galactica is, wordt hij van verraad beschuldigd. Hij probeert zelfmoord te plegen met de hulp van de visioen Six die in zijn gedachte bestaat. Niet alleen om zijn straf te ontlopen, maar ook om de vragen over zijn ware identiteit beantwoord te krijgen. Is hij een Cylon of niet? Echter net op tijd wordt hij gered, om vervolgens aan een zware ondervraging te worden onderworpen. Adama en Roslin komen zo iets te weten over zijn rol, maar niet alles. Ondertussen stormt het in de huwelijken tussen Apollo & Dualla en StarBuck en Sam, gelukkig gaan deze niet stuk en weten nog net stand te houden.
14, The Woman King.
De Galactica moet een extra groep vluchtelingen opvangen. De is een groep zwaar religieuze fanatiekelingen, de Sagittarons, die allerlei zaken afzweren, waaronder medische behandeling. Vreemd is dan ook de beschuldiging dat een dokter hen discrimineert. Uiteraard gelooft niemand dit en als Helo de zaak onderzoekt, vreest hij dat de dokter zelfs patiënten vermoordt. Ondertussen is Sharon zich van geen kwaad bewust en brengt ze Hera uitgerekend naar die dokter voor een behandeling. Echter de vermoedens van Helo worden door niemand gelooft, zelfs Sharon niet, waardoor Helo zich genoodzaakt voelt om zelf actie te ondernemen.
15, A Day In The Life.
Roslin komt naar de Galactica met het voorstel tot een tribunaal om Baltar te berechten. Roslin heeft hiervoor ook een niet advocaat nodig, en vraagt aan Adama of Apollo deze wil zijn en het tribunaal mag voorzitten. Adama stemt toe dit aan Apollo te vragen, maar is tegelijkertijd een beetje ergens anders met zijn gedachten. Het blijkt namelijk dat deze dag zijn trouwdag is en alhoewel hij gescheiden van haar is en zij allang dood is, is dit toch een sentimentele dag voor hem. Ondertussen blijken de Chief en zijn vrouw Gally ook wat huwelijksperikelen te hebben als ze vast komen te zitten in een defecte luchtsluis.
16, Dirty Hands.
Als er een Raptor bijna verongelukt, blijkt dit te komen door slechte brandstof. De slechte brandstof komt van het raffinaderijschip dat duidelijk onderhoud en rust nodig heeft. Al snel blijkt dat dit niet het enige schip in de vloot is, waardoor er een verhit arbeidsgeschil ontstaat, welke een gevaar is voor de veiligheid van de hele vloot, en dus de mensheid. Om zaken nog erger te maken blijkt dat de advocaat van Baltar een boek geschreven door Baltar over de diverse onrechtvaardigheden tussen de sociale klasse binnen 12 planeten van Kobol, naar buiten te hebben gesmokkeld. Dit boek gooit nog eens olie op het vuur. Aan Adama, Roslin en de Chief om hier een acceptabele oplossing voor te vinden.

2006

06:23 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) | Tags: new series box 3 |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.