07-09-08

Season 3; disc 3.

3

9, Unfinished Business.
Volgens een militaire vloottraditie organiseert Adam een bokstoernooi aan boord van de Galactica ter ontspanning van de bemanning. De bedoeling is dat een ieder de ring in kan en een ander kan uitdagen, waarbij er geen rangen en standen zijn. Hier zou dit een uitlaatklep zijn voor opgekropte frustratie en worde. Echter door de competitieve sfeer ontstaat er evenwel een brute wedstrijd tussen Kara en Lee. Flashbacks uit New Caprica verklaren de oorsprong en de aard van hun twist.
10,  The Passage.
De Koloniale Vloot dreigt te verhongeren wanneer de voedselprocessors besmet blijken te zijn. Hierdoor is bijna al het voedsel onbruikbaar. Na een zeer gevaarlijke verkenningsvlucht door Sharon, weet men een planeet met algenvelden te traceren. Echter om daar te komen moet men twee FTL-sprongen maken door een gebied met zeer hoge straling. Omdat de civiele schepen geen apparatuur hebben die tegen straling is bescherm, moet elk schip begeleid worden door speciaal uitgeruste militaire Raptors. Dit is niet zonder gevaar, en de vloot verlies dan ook een aantal schepen. Kat speelt een vitale rol in het slagen of het mislukken van de sprongen, maar wel met een prijs. Ondertussen op de Basestar waar Baltar verblijft, komt hij erachter dat de Cylon D'Anna zichzelf telkens dood om in een nieuw lichaam te worden gedownload. Zo probeert zij erachter te komen, wie de laatse vijf onbekende Cylons zijn. Ook krijgt Baltar een aanwijzing die hen misschien naar de aarde kan leiden van de The Hybrid die deze Basestar bestuurd.
11, The Eye Of Jupiter (1).
De Chief heeft een onbestendig gevoel als ze op de algenplaneet zijn. Als hij zijn nieuwsgierigheid niet kan bedwingen, gaat hij op onderzoek uit en  ontdekt de "Temple Of Five". In die 4000 jaar oude tempel zou wel eens "Het Oog Van Jupiter" kunnen liggen, waarvan men beweert dat het de weg naar de Aarde toont. De Cylons lijken bijzonder geïnteresseerd in deze nieuwe ontdekking, want deze duiken ook bij de planeet op. De Cylons vragen onder leiding van Baltar om een wapenstilstand. Ze bieden aan de Galactica en vloot te laten gaan in ruil voor het Oog. Natuurlijk kan Adama dit niet toestaan en dreigt de planeet te vernietigen. Er ontstaat dus een impasse. Deze wordt echter doorbroken als D'Anna en Baltar toch naar de planeet proberen af te reizen. Ondertussen is Sharon door de Cylon Boomer op de hoogte gebracht dat Hera nog leeft en aan boord van een van de Basestars is.
12, Rapture (2).
D'Anna en Baltar weten de planeet en de "Temple Of The Five" te bereiken, ondanks dat de andere Cylons anders beslissen. Dan gaat de zon in dit stelsel supernova en de Chief en de andere mensen moeten de planeet verlaten, zonder de "Temple Of The Five" te hebben kunnen vernietigen of het Oog gevonden te hebben, maar de Chief denkt in de gebeurtenis wel een clou te zien. Later op de Galactica als Helo de gebeurtenissen bekijkt doet dit hem dit denken aan Mandala schilderingen die Starbuck op Caprica heeft gemaakt. Hoe kunnen al deze zaken 4000 jaar geleden zijn voorzien? D'Anna sterft op de planeet en ziet de resterende vijf Cylons, maar wordt door de andere Cylons samen met al haar andere modellen uitgezet en opgeslagen. Sharon vraagt Helo's hulp bij haar plan om Hera te redden, en dit plan slaagt met hulp van de Caprica Six. Nu is Hera weer terug op de Galactica en en als bonus heeft Apollo ook Baltar op de planeet weten gevangen te nemen, terwijl Baltar nog steeds worstelt met de vraag of hij nu wel of geen Cylon is.

2006

06:26 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) | Tags: new series box 3 |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.