07-09-08

Season 3; disc 2.

2a

5, Collaborators.
De dagelijkse zaken op de Galactica en de civiele vloot komen weer op gang. De schepen worden hersteld en oude posities weer in genomen Ondertussen neemt de Chief deel aan de Circle, een geheime rechtbank op de Galactica die iedereen die verdacht wordt van collaboratie met de Cylons tijdens de Bezetting, berecht en veroordeelt, maar ook de veroordeling uitvoert. Hierdoor verdwijnen er een flink aantal mensen die geregistreerd staan als gered. Echter, de Chief voelt dat het verkeerd is en wil stoppen, terwijl anderen zoals Starbuck juist op deze manier haar woede wil koelen. Dan als Roslin opnieuw als President wordt beëdigd, doet ze iets wat niemand had verwacht. Zij kondigt algemene amnestie af.
6, Torn (1).
Het blijkt dat ook de Cylons de 13e kolonie Aarde hebben uitgekozen als hun nieuw woonplaats. Op de Galactica probeet Geata om een koers uit te zetten met de gegevens die Baltar op New Caprica had verzamelt die hen naar de aarde leid, terwijl gelijkertijd Baltar dezelfde gegevens aan de Cylons verstrekt in ruil voor zijn leven. Baltar heeft ook weer vreemde visioenen en krijgt rare verdenkingen over zichzelf. Baltar probeert er daarom ook achter te komen wie de resterende vijf Cylons zijn, nu hij er zeven heeft gezien. Op Galactica zorgen Tigh en Starbuck door hun aanhoudende woede voor nieuwe problemen aan boord van de Galactica tussen de overlevenden van New Caprica en degenen die tijdens de bezetting bij de vloot bleven. Als een Basestar van de Cylons bij het door Baltar aangegeven referentie punt komen, worden ze besmet met een onbekend virus waar ze aan sterven. Het verkenningsschip van de Galactica weet dan ook niet wat ze zien als zij ook daar een kijkje nemen.
7, A Measure Of Salvation (2).
De Galactica besluit de vreemde situatie van de gevonden Cylon Basestar te onderzoeken. Eenmaal aan boord vinden ze vijf Cylons die nog leven en komen er achter dat een virus de rest heeft gedood. Er zit nu niets anders op dan snel naar de Galactica met hun Cylon gevangen terug te keren en onderzoeken of de mensen ook zijn besmet. Daar komt de dokter er achter dat de mensen immuun zijn voor het virus, maar ook dat er een tijdelijke kuur voor de Cylons is. Dit bieden ze dan ook aan in ruil voor informatie. Zo komen ze er achter dat Baltar nog leeft en dat ze bang zijn dat het virus zich verspreid als ze dood gaan en in een nieuw lichaam worden gedownload. Dit maakt dat Apollo met een plan komt dat een regelrechte bedreiging vormt voor het voortbestaan van de Cylons als ras. Adama en Roslin moeten beslissen of ze doorgaan met het plan om en de besmette Cylons als biologische wapens in te zetten tegen de andere Cylons. Ook ontdekken ze een nieuwe aanwijzing, "Het Oog Van Jupiter".
8, Hero.
President Roslin heeft een idee om het moraal een beetje op te vijzelen. Ze wil Adama een medaille geven voor 45 jaar trouwe dienst. Echter Adama heeft daar helemaal geen zin in, zeker niet nu hij gekweld wordt door een persoon uit zijn verleden. Dit is namelijk een piloot die drie jaar geleden is verdwenen tijdens een geheime missie, voor de start van de Cylon oorlog. Zijn terugkeer doet vragen rijzen over de reden van de oorspronkelijke en de connectie met de aanval van de Cylons op de 12 Koloniën van Kobal.

2006

06:30 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) | Tags: new series box 3 |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.