07-09-08

Season 3; disc 1.

51s9td%2BzJOL

1, Occupation.
Het is vier maanden nadat de Cylonon zijn geland en dat president Baltar New Caprica heeft overgegeven aan de Cylons. Al die tijd is er niets van de ontsnapte Galactica met Adama en Apollo vernomen. Ook Starbuck is verdwenen, en niemand weet dat hij gevangen word gehouden door de Cylon Leoben. Ondertussen proberen de Cylons de mensen in het gareel te krijgen, maar er is ondergronds verzet en er vinden aanslagen plaats. Als Tigh na bemiddeling van zijn vrouw Ellen, wordt vrij gelaten plannen hij en Tyrol een aanslag op de Cylons. Deze moet plaats vinden tijdens de inhuldiging van de menselijke politiemacht NCP die is aangesteld door de Cylons, waar ook Baltar aanwezig zal zijn. Helaas gaat er iets mis, maar het verzet ontvangt wel een berichtje van de Galactica.
2, Precipice.
De Cylons besluiten hard terug te slaan om de aanslagen een halt te roepen. Ze laten hiervoor 200 mensen door de NCP arresteren. Onder de gearresteerde is o.a. ook Laura Roslin. Terwijl Tigh zorgt dat er steeds meer geweld wordt gebruikt in de vorm van zelfmoordcommando's, besluiten de Cylons dat de arrestaties niet genoeg zijn. Ze besluiten om Baltar te dwingen een executiebevel te ondertekenen om een voorbeeld te stellen.  Ondertussen is Adama is van plan naar New Caprica terug te keren en Sharon als verbindingsofficier af te zetten tussen de Galacfica en het verzet. Echter, Ellen wordt gedwongen om deze ontmoeting door te spelen aan de Cylons en Starbuck komt erachter dat zij een dochter van de Cylon Leoben heeft.
3, Exodus, Part 1.
Nu de Galactica contact heeft met het verzet, kan Adama zijn strategie, waaraan hij zijn soldaten maanden lang voor heeft laten trainen, uit voeren. Echter Apollo moet met de Peagasus en de civiles schepen achterblijven. Als Sharon het verzet van de plannen op de hoogte brengt weten zijn en de Chief een groot deel van de ter dood veroordeelde te redden. Dan komt het sein en het verzet zorgt voor chaos op New Caprica terwijl Adama met Galactica en zijn Vipers de gevaarlijke reddingsactie start.
4, Exodus, Part 1.
De aanval van de Galactica en het verzet zijn in volle gang, en het lukt de eeerste civile schepen New Caprica te verlaten en een FTL-sprong te maken. Ondertussen moet Tigh over het lot van zijn vrouw Ellen beslissen nadat ze hulp verleend heeft aan de Cylons. Terwijl de Galactica voor bescherming van de civiele schepen die New Caprica verlaten zorgt, wordt deze aangevallen door vier Cylon Starbase schepen. Alhoewel Apollo orders heeft de achtergebleven civiele vloot te verdedigen tijdens de missie van de Calactieca besluit hij toch mee te gaan vechten. Apollo weet de Galactica te redden, maar moet daarvoor de Peagasus opofferen. Als de overlevende op de Galactica arriveren wordt de reis naar de Aarde voorbereid. Starbuck komt erachter dat ze door Leoben is beetgenomen, en dat het kind geen Cylon-mensen hybride is, maar Hera het dood gewaande kind van Boomer is nu in handen van de Cylon Four en Baltar is aan boord van een van de Cylon Baseships.

2006

06:33 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) | Tags: new series box 3 |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.