03-05-08

Season 2; disc 5.

5

17. The Captain's Hand.
Starbuck is op de Pegasus gestationeerd en maakt het de nieuwe commandant erg moeilijk, bovenden zijn er ook nog eens twee Raptors tijdens een trainingmissie verdwenen. Dus Adama stuurt Apollo naar de Pegasus om te helpen in het onderzoek naar het vermiste team. Echter, de nieuwe commandant van de Pegasus is een onstabiel persoon afkomstig uit de machinekamer die niets van leidinggeven onder druk afweet. Hij legt dan ook de adviezen van Starbuck en Apollo naast zich neer, doet alles volgens het boekje en negeert tevens een bevel van Adama. Daardoor loopt de Pegasus in de veronderstelde val die Starbuck en Apollo voorzien hadden. Het schip loopt hierbij zware schade op en de commandant gaat naar de machinekamer om te helpen, waardoor Apollo het commando op zich moet nemen in de hoop uit de val van de Cylons te kunnen ontsnappen.
18. Downloaded.

Na te zijn doodgeschoten wordt het bewustzijn van Galactica Boomer in een nieuw lichaam op Caprica gedownload. Echter, zij worstelt met haar nieuw leven op het door de Cylon bezette Caprica. De Six die Baltar moest verleiden en om gekomen is tijdens de nucleaire aanval wordt gevraagd om de Galactica Boomer te helpen aanpassen aan haar nieuwe rol in de Cylon maatschappij. Maar beide worstelen met hun verboden liefde voor de mensen en de Caprica Six heeft visioenen waarin Baltar haar bijstaat. Als er een aanslag op de Cylons wordt gepleegd door de groep die ook Starbuck eerder heeft geholpen, nemen ze een beslissing. Ondertussen op de Galactica brengt de Caprica Boomer het hybride kind ter wereld, maar op last van Roslin krijgt ze te horen dat het overleden is. Zij laat het kind in het geheim adopteren, in de hoop dat de Cylons nu geen reden meer hebben om actie te ondernemen.
19. Lay Down Your Burdens, Part 1.
De Chief wordt geteisterd door nachtmerries waaruit hij zelfs gewelddadig wakker wordt, uiteindelijk vraagt hij om een priester. Deze priester vertelt hem dat hij zich schuldig voelt en angst heeft dat hij zelf een Cylon is. Starbuck krijgt toestemming om een reddingsmissie naar de overlevende op Caprica te ondernemen. Ze krijgt daarbij hulp van Helo en de Caprica Boomer, maar als ze het restant van de groep overledenen vindt, blijken de Cylons daar ook te zijn. Ondertussen zijn Roslin en Baltar in een campagnestrijd verwikkeld voor het presidentschap. Roslin is aan de winnende hand, maar deze situatie verandert dramatisch als een verdwaalde Raptor per ongeluk de ontdekking van een deels bewoonbare planeet doet. Baltar wil namelijk, om het presidentschap te winnen, dat de zoektocht naar de aarde wordt gestaakt en dat de vloot de planeet kolonialiseert.
20. Lay Down Your Burdens, Part 2.
Starbuck’s missie op Caprica slaagt wonderbaarlijk als blijkt dat de Cylons zich terug getrokken hebben en gewoon verdwenen zijn. Echter, eenmaal terug op de Galactica ontmaskert de Chief een van de overlevende als een Cylon. Bij ondervraging weet de Cylon hen te vertellen dat zij is gekomen met een boodschap, want de Cylons zijn bekeert door de Galactica Boomer en Caprica Six. De Cylons zijn nu niet meer van plan de mens en zijn levenspad te volgen, maar een eigen verhevenheid te zoeken. De mensen worden daarom voorlopig met rust gelaten. Als Baltar president wordt zet hij zijn plan door om de planeet te kolonialiseren, maar de Pegasus Six pleegt door haar nare ervaringen tijdens haar ondervragingen zelfmoord met zijn nucleaire bom die hij nodig had voor zijn Cylon detector.
Een jaar na de kolonisatie is het leven op Nieuw Caprica toch niet zo rooskleurig, want het klimaat is vijandig en er is een te kort aan alles, maar het is rustig. Een deel van de vloot staat op de grond en de Battlestars half bemand met weinig te doen. Dan opeens uit het niets duiken de Cylons op. Gelukkig kan het overgebleven deel van de vloot net op tijd een FTL-sprong maken, de kolonisten achterlatend. Tot ieders verbazing vallen de Cylons niet aan, maar bezetten Nieuw Caprica en eisen de volledige overgave…

2005

20:43 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) | Tags: new series box 2 |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.