03-05-08

Season 2; disc 4.

4

13. Epiphanies.
Het gaat steeds slechter met de gezondheid van President Roslin en haar dood nadert. In haar doodsstrijd tegen de kanker heeft Roslin flashbacks naar het verleden en geeft opdracht tot de dood van het ongeboren kind van de Caprica Sharon. Ondertussen vindt er sabotage plaats op de Galactica en onderzoek brengt aan het licht dat er een verzetsbeweging van mensen is die naar vrede met Cylons streven, wat men niet weet is dat deze onder leiding staat van de Pegasus Six. Dan ontdekt Baltar een anomalie in de foetus van de Caprica Sharon die de kanker van Roslin kan genezen. Inmiddels is Baltar er ook achter dat Roslin hem nooit heeft vertrouwt en hier speelt de visioen Six handig op in.
14. Black Market.
President Roslin komt er achter dat er een grote en gevaarlijke zwarte markt onder de vloot is. Zij geeft het leger dan ook de opdracht dit te stoppen. Als dan de nieuwe bevelhebber van Fisk van de Pegasus vermoord wordt door zwarte markhandelaren moet Apollo dit onderzoeken. Echter, Apollo zelf is een beetje van slag door het visioenachtig moment, waardoor hij met een oplossing komt die Roslin eigenlijk niet aanstaat, maar wel moet accepteren.
15. Scar.
De vloot heeft een astroïde gevonden waar belangrijke mineralen en erts kan worden gewonnen. Echter, door een tegenslag zal het mijnschip daar nog zeker acht dagen moeten blijven. Dus stuurt Adama de vloot met de Peagsus als bescherming naar een veilige locatie. De Galactica zal achterblijven om het mijnschip te beschermen. Deze taak is echter een moeilijke taak door een reeks onverwachte Cylon Raider aanvallen die vele patrouillerende Vipers uitschakelt. De boosdoener is de beruchte Cylon Raider “Scar”, die valt vanuit hinderlagen de overwerkte Viper piloten aan. Ondertussen heeft Starbuck een dip en moet haar plaats als Topgun van de Battlestar Galactica afstaan aan Kit.
16, Sacrifice.
Een deel van de crew van de Galactica heeft verlof en is op het schip “Cloud 9” voor R&R. Onder hen is ook Apollo en de vrouw van Tigh. Dan worden ze plots als gijzelaars genomen door een vrouw en drie mannen die beweren dat de vloot door Cylons is geïnfiltreerd en dat deze de militairen manipuleert. Ze eist dat Adama de Cylon Sharon aan haar wordt uitgeleverd, maar is eigenlijk uit op wraak omdat haar man bij een Cylon aanval is omgekomen. Daar de regering en militairen niet met terroristen onderhandeld besluiten Roslin en Adama tot een reddingsoperatie, maar hierbij raakt Apollo gewond door toedoen van Starbuck. Adam weet door de situatie wel de gegevens die hij van de Caprica Sharon krijgt beter op zijn waarde te schatten.

2005

20:44 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) | Tags: new series box 2 |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.