03-05-08

Season 2; disc 3.

3 gb

9. Flight Of The Phoenix.
Als op de Galactica een aantal systemen vreemd gaan doen moet Geata de zaak onderzoeken, maar Baltar vermoet dat het een achterblijfcel van de Cylon virus aanval is. Men laat het aan de Caprica Sharon zien en zij deelt Adama mee dat Galatica met een Cylon computervirus bom is besmet. Deze virusbom is bezig de basisfuncties van de Galactica aan het aftasten en op zwakheden aan het testen is als voorbereiding op een belangrijke aanval door Cylon Raiders. Het rest de Galactica dus weinig tijd en Adama zal een moeilijke beslissing moeten nemen. Kan hij de Caprica Sharon vertrouwen of niet dat zij en haar baby de aanval willen overleven. Ondertussen heeft de bemanning een gezamenlijk doel gevonden in het bouwen van een nieuwe soort Viper. Het uiteindelijke resultaat wordt een Stealth jager, die later de naam “Roslin” krijgt.
10. Pegasus.
Bij de vloot en Galactica duikt opeens een ander groot schip op. Het blijkt een andere Battlestar, de Pegasus, te zijn die ook aan de Cylons is ontkomen. Het commando wordt gevoerd door Admiraal Cain en zij heeft vele voorraden. In eerste instantie is iedereen aan boord van de Galactica verheugt. Echter als Admiraal Cain begint haar macht te laten gelden, is deze snel over. Ze doet allerlei overplaatsingen en laat ook Caprica Boomer hardhandig ondervragen. Als The Chief en Helo dit proberen te voorkomen valt er een dode. Alhoewel Admiraal Cain een rechtvaardige krijgsraad belooft, veroordeeld zij beide gelijk tot de doodstraf. Dit kan Adama niet laten gebeuren, waardoor de beide schepen zich tegen elkaar keren. Ondertussen heeft Baltar de taak op zich genomen om op de Pegasus hun gevangen Cylon te ondervragen en tot zijn verbazing blijkt dit een model Six te zijn.
11. Resurrection Ship, Part 1.
Net op tijd wordt de explosieve situatie tussen de Battlestars Galactica en Pegasus voorlopig gesust als Starbuck met informatie over een nieuw Cylon doel komt. Baltar komt tijdens de ondervraging van de Pegasus Six er achter dat het een "Verrijzenis" schip is, waar zich nieuw lichamen bevinden van de menselijke Cylon modellen waarin hun “geest” wordt gedownload als zij sterven. Alhoewel Adama en Cain de wapens hebben neer gelegd gaat de machtsstrijd tijdens de voorbereidingen op het gevecht gewoon door, beide smeden plannen om elkaar uit te schakelen na de aanval.
12. Resurrection Ship, Part 2.
De aanval op het Cylon “Verrijzenis” schip vergt de kracht van beide Battlestars, want het wordt beschermd door Cylon Basestars. De strijd is hevig, maar het plan van Starbuck en Apollo werkt, maar Apollo raakt wel in de problemen en heeft een haast visioenachtig moment. Alhoewel Adama en Cain beide het plan hadden om de ander uit te schakelen na de aanval, besluiten zij dit niet door te zetten. Uiteindelijk valt er wel een beslissing als Baltar de Pegasus Six laat ontsnappen, want die Six vermoort Cain vlak voor zij verdwijnt.

2005

20:45 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) | Tags: new series box 2 |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.