03-05-08

Season 2; disc 2.

2
5. The Farm.
Adama is zo ver herstelt om het bevel van de Galactica op zich te nemen. Adama geeft opdracht om alle schepen in de vloot te onderzoeken om Roslin op te sporen. Echter, Roslin stuurt een bericht dat zij weet waar de Aarde is, en dat zij hen daar naar toe zal leiden. En ook dat haar schip een FTL sprong terug naar Kobol zal maken om de terugkeer van Starbuck te wachten, waarbij zij ook een oproep doet om haar te volgen. Ondertussen op Caprica is Starbuck tijdens een gevecht met de Cylons gewond geraakt. Als zij bijkomt blijkt dat zij onder medische zorg is van een vreemde dokter in een afgelegen ziekenhuis. Ook duikt de Caprica Boomer weer op om zich bij Helo te voegen. Ook helpt zij om een aanval te leiden op het ziekenhuis waar Starbuck gevangen wordt gehouden. Ondertussen doet Starbuck een bizarre ontdekking.
6. Home, Part 1.
Adama heeft het moeilijk om het resterende tweederde deel van de vloot onder controle te houden na de afscheiding van Roslin. Ook worstelt Adama met het verraad van zijn zoon Apollo. Ondertussen hebben Starbuck, Helo en de Caprica Boomer Caprica verlaten en voegen zich bij Kobol bij de vloot van Roslin, die nu geen President meer is maar een religieuze leider. Samen bedenken ze een plan om het “graf van Athena” te op het gevaarlijke Kobol vinden.
7. Home, Part 2.
Adama neemt het besluit om de vloot weer te herenigen. Hiervoor zal hij met een groepje naar Kobol gaan om Roslin te vinden. Op Kobol zijn Roslin, Apollo, Starbuck, Zarek met de Caprica Boomer als gids bezig met hun zoektocht naar het "graf van Athena" te vinden dat naar verluidt een kaart bevat welke hen naar de Aarde zal leiden. Als de twee groepen samenkomen komt er ondanks de voorgaande spanningen een vrede en gaan zij gezamenlijk verder. Zarek creëert nog een soort krachtmeting, maar dit geeft de Caprica Boomer kans om haar loyaliteit te bewijzen. Men vindt uiteindelijk het “graf van Athena”, maar of de aanwijzingen duidelijk genoeg zijn om hen naar de Aaarde te leiden is maar de vraag. Ondertussen onthult Six in een visioen enkele zaken aan Baltar.
8. Final Cut.
Er is onrust en er heerst wantrouwen in de vloot tegen het gezag en de Galactica. Een reporter is dan ook van plan om dit te gebruiken om de Galactica in een kwaad daglicht te stellen en belastend materiaal te publiceren om dit vuurtje op te stoken. Roslin en Adam besluiten daarom haar de kans te geven en de reporter op de Galactica uit te nodigen om de ruwe werkelijkheid van het leven tijdens oorlogstijd te ervaren in de hoop dat dit maakt dat zij een ander en positief beeld krijgt van de moeilijke taak die de Galactica en haar bemanning heeft.

2005

20:46 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) | Tags: new series box 2 |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.