03-05-08

Season 2; disc 1.

1
1. Scattered.
Commandant Adama vecht voor zijn leven, na door Boomer te zijn neergeschoten. Ondertussen vervangt Kolonel Tigh Adama als leider van de vloot. Het eerste wat Tigh doet is Apollo in de gevangenis gooien, wegens het tegen de bevelen van zijn vader ingegaan. Echter, de situatie verslechtert intens als er plots de Cylons verschijnen. Tigh besluit daarom om de hele vloot een nood FTL sprong te laten maken. Maar tijdens de FTL sprong gaat er iets mis, wat maakt dat de Galactica van de rest van de vloot gescheiden wordt. Het resultaat voor Adama is uiterst zorgelijk, want er namelijk geen dokter aan boord van de Galactica. Dit maakt dat zijn lot nu in de handen van een paar verpleegkundigen ligt. Ondertussen heeft Tigh herinneringen uit het verleden aan zijn vriendschap met Adama. Om uit deze crisis te komen wordt een plan bedacht, om zich weer bij de vloot te kunnen voegen. Het is echter wel een gevaarlijk plan want hiervoor moet de Galactica wel terug naar haar vorige positie bij Kobol, waar de Cylons waarschijnlijk op hen wachten. Als Tigh de gevangengenomen Boomer verhoort, beweert zij geen informatie te hebben, maar dat houdt Tigh niet tegen. Door de crisis krijgt Apollo tijdelijke toestemming zijn cel te verlaten. Zijn taak is het Viper team te leiden dat de Cylons op afstand moet houden als de Galactica de FTL sprong naar Kobol maakt. Ondertussen zit Roslin ook nog steeds in de gevangenis van de Galactica, maar Tigh is niet van plan aandacht aan haar te besteden.
Ondertussen op Caprica heeft Starbuck de Pijl van Apollo gevonden en doet een poging om Boomer te vermoorden, als ze te weten komt dat Boomer een Cylon is. Echter, Helo houdt haar tegen omdat Boomer zwanger is. Dit maakt dat Boomer in staat is te ontsnappen.
Tegelijkertijd zijn de overlevenden van het onderzoeksteam op de planeet Kobol verwikkeld in een heftige strijd met de Cylons.
Als de Galactica de FTL sprong naar Kobol maakt, slaagt men erin het plan tot uitvoer te brengen, waardoor de Galactica zich bij de rest van de vloot kan voegen. Dit maakt dat men Adama’s leven kan redden, maar zijn gezondheid blijft zorgelijk. Echter het grootste gevaar is dat niemand heeft opgemerkt dat tijdens het gevecht bij Kobol er ongemerkt Cylons aan boord van de Galactica zijn gekomen.
2. Valley Of Darkness.
Het is plan is gelukt en de Galactica heeft zich weer bij de vloot gevoegd. Echter, het schip is door een Cylon computervirus geïnfiltreerd. Ook is er een Cylon Raider op de Galactica neergestort, waardoor er Cylons aan boord zijn gekomen. Hierdoor ontstaat er een intense strijd op leven en door, maar beide zorgen er voor dat de Galactica nog steeds van de vloot geïsoleerd blijft. Dit betekent ook dat er nog geen medische hulp voor Adama kan komen.
Ondertussen gaat de strijd om overleven op Kobol ook door en Baltar heeft steeds meer visioenen over Six en hun baby. Gelijkertijd op Caprica komen Starbuck en Helo bij de oude flat van Starbuck in de hoop hulpmiddelen te vinden en zo de planeet te kunnen verlaten.
3. Fragged.
Nu de Cylons aan boord van de Galactica zijn uitgeschakeld kan Adama medisch behandeld worden. Inmiddels begint President Roslin last van ontwenningverschijnselen te krijg van de religieuze drugs die zij gebruikte. Voor Tigh is de kans om haar belachelijk te maken voor het Qurum van twaalf, maar dit keert zich tegen hem. Hierdoor besluit hij toch de vloot onder militair gezag te plaatsen. Gelijkertijd is Apollo bezig een plan te bedenken om de gestranden op Kobol te redden.
4. Resistance.
De afkondiging van miltair gezag door Tigh heeft als resultaat dat een aantal schepen uit de vloot weigeren om de Galactica opnieuw te bevoorraden. Tigh besluit ook de Chief gevangen te zetten in de veronderstelling een Cylon te zijn omdat hij een verhouding met de Galactica Boomer had. Het is aan Baltar om zijn onschuld te bewijzen. Doordat de situatie uit de hand dreigt te lopen besluiten Roslin en Apollo van Galactica te ontsnappen, daarbij hebben ze hulp van louche bondgenoten nodig.
Ondertussen op Caprica maken Starbuck en Helo hardhandig kennis met een groep van drieënvijftig mensen die de nucleaire aanval van de Cylons heeft overleeft.

2005

20:47 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) | Tags: new series box 2 |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.