02-05-08

Season 1; disc 4.

5

11. Colonial Day.
De vrije pers speculeert volop sinds Zarek’s boodschap over de leiding rond de vloot. Dus roept Roslin een interim Quorum van de Twaalf Koloniën bijeen, waarbij elke planeet een afgevaardigde stuurt. Hierbij komt Roslin al snel tot de ontdekking dat democratie ook minder mooie kanten heeft. Politiek zit vol dodelijke intriges en het gevaar van de Cylons is daar ondergeschikt aan, dat zelfs een veroordeelde terrorist als Zarek tot afgevaardigde van de kolonie Sagittaron kan worden verkozen. Zarek brengt gelijk een plan in stelling om aan de macht te komen door verkiezingen voor een vice-president, waarbij hijzelf natuurlijk kandidaat is. Roslin kan niets anders doen dan een tegenkandidaat in zetten, in een poging dit te voorkomen. Echter, er blijkt ook een huurmoordenaar in het spel te zijn en dat de tegenkandidaat van Roslin totaal niet populair blijkt te zijn. Hierdoor kiest zij onverwachte de populaire Baltar, die in het Quorum de afgevaardigde van Caprica is. Ondertussen op Caprica begint Helo het e.e.a. door te krijgen hoe het met de menselijke Cylon’s zit. Als hij tot zijn schrik een tweede Boomer ziet, realiseert hij dat zijn vriendin Boomer, een Cylon is en slaat in paniek op de vlucht.
12. Kobol's Last Gleaming, Part 1.
Tijdens een verkenningsmissie ontdekken Boomer en Crashdown een onbekende planeet. Bij nadere bestudering vermoedt men dat het Kobol, het legendarische “thuis van de goden”, is. Roslin en Adama besluiten een team te sturen om dit vast te stellen. Voor Roslin is door deze ontdekking een bevestiging van de oude religieuze voorspelling, welke Elosha haar aan haar toeschrijft. Baltar heeft een one night stand met Starbuck, maar roept op haar hoogtepunt de naam van Lee. Baltar is jaloers en zoekt vervolgens ruzie met Apollo, ook zorgt hij dat hij mee mag met het onderzoeksteam naar Kobol. Roslin doet er alles aan om duidelijk te maken dat op Kobol de route naar de aarde kan worden gevonden. Echter daarbij is wel de “Pijl van Apollo” nodig, maar die is op Caprica. Adama ziet niets in dit plan dus spant Roslin, Starbuck voor haar karretje. Ondertussen worstelen de Boomer Cylons met hun dubbele identiteit. De Boomer aan boord van de Galactica probeert zelfmoord te plegen en de Boomer op Caprica probeert Helo ervan te overtuigen dat haar liefde voor hem sterker is dan haar loyaliteit aan de Cylons.
13. Kobol's Last Gleaming, Part 2.
Adama komt erachter dat Starbuck zijn orders heeft genegeerd, eist het ontslag van Roslin en gooit vervolgens de president in de gevangenis. Inmiddels is Starbuck op Caprica op zoek naar de Pijl van Apollo, maar als ze de Pijl heeft gevonden, duikt Six op. Na een zwaar gevecht met Starbuck, weet zij Six te doden en wordt door Helo en Capric Boomer gevonden. Ondertussen stuurt Adama de Galactica Boomer op een missie tegen de Cylons bij Kobal. De missie slaagt, maar eenmaal terug op de Galactica slaat ze door. De Raptor met aan boord het onderzoeksteam voor Kobol is neergestort, waarbij doden en gewonden zijn gevallen. Baltar krijgt tijdens zijn ontsnapping uit het wrak hulp van visioen Six. Zij vertelt Baltar vervolgens waarom hij de uitverkorene van God is en geeft Baltar een blik in de toekomst.

2004

18:56 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) | Tags: new series box 1 |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.