02-05-08

Season 1; disc 3.

4

8,  Flesh And Bone.
Aan boord van de het ruimteschip, de Gemenon Traveller, wordt een kopie van de Cylon Leoben ontdekt, die zich daar in het ruim verstopt had. Adama geeft gelijk opdracht, gezien zijn ervaring met dit model op het Ragnok ruimtestation, dat deze wordt vernietigd. Roslin wil dat hij wordt verhoord, want zij heeft een voorspellende droom gehad. Adama stuurt Starbuck om Leoben te ondervragen en waarschuwt haar, voor de gedachten spelletjes die hij speelt. Het eerste wat Leoben vertelt is dat hij een nucleaire bom in de vloot heeft verstopt. Daarna begint het ondervragingspel, waarin hij zijn superioriteit en boodschapper van zijn god wil tonen. Terwijl in de vloot gezocht wordt naar de bom, komt Starbuck weinig van Leoben te weten, maar raakt toch onder zijn invloed. Roslin heeft als ze slaapt hallucinaties over Leoben en komt ook naar het schip en doorziet dit psychologisch machtspelletje, als Leoben haar vertelt dat Adama een Cylon is en laat hem uit een luchtsluis gooien, echter het kwaad is wel gezaaid. Op de Galactica vraagt Boomer aan Baltar of hij de Cylon Detector op haar wil uittesten. Ondertussen op Caprica gaat het experiment verder en Boomer moet Helo overtuigen op de planeet te blijven om daar een gezin te stichten.
9, Tigh Me Up, Tigh Me Down.

Het wantrouwen van Roslin, gezaaid door Leoben voor Adama groeit. Het wordt erger als Roslin er achterkomt dat Adama geheime dingen aan het doen is. Dit maakt dat zij besluit dat Baltar, Adama als eerste moet testen met de Cylon Detector. Dan komt Adama met Ellen, de vrouw van Kolonel Tigh op de proppen. Ze is blijkbaar uit het niets in de vloot opgedoken, bovendien is Ellen een vrouw met de reputatie van alcoholiste die met alleman naar bed gaat. Om het verhaal van Ellen over haar plotselinge verschijning te controleren laat Adama, Baltar haar te testen. Als Roslin dit hoort komt ze polshoogte op de Galactica nemen, wat de situatie er niet makkelijker op maakt. Baltar’s uitslag geeft de uitkomst, maar Six vraagt zich in zijn visioen af waarom hij iedereen de test laat passeren. Op Caprica rebelleert Boomer inmiddels tegen het experiment, waardoor zij nu echt met Helo op de vlucht moet. De ander Cylons begrijpen niets van deze situatie, maar Six vertoont hierdoor wel emoties van jaloezie.
10, The Hand Of God.
De brandstoftanks van de vloot zijn bijna leeg, dus deze moeten worden aangevuld, want er is nog maar genoeg voor 2 FTL sprongen en dan zijn ze een zittende prooi voor de Cylons. Er moet ergens Tylium erts worden gevonden. Na vele verkenningsvluchten vindt Boomer een grote Tylium voorraad op een asteroïde. Helaas blijkt daar ook een zwaar bewaakte Cylon raffinaderij en basis te zijn. Adama besluit dat deze moet worden veroverd en Apollo en Tigh bedenken een plan. Dit is weliswaar een goed militair plan, maar Adam haalt Starbuck erbij die met een onconventioneel plan komt. Ook Baltar moet zijn steentje als “Cylon expert” bijdragen. Baltar vraagt Six om raad, maar zij komt weer met dat hij op God moet vertrouwen. Roslin heeft nu ook last van hallucinaties als ze wakker is en vraagt priesteres Elosha om raad. Elosha is zeer geschokt als blijkt dat de hallucinaties van Roslin op een 3600 jaar oude religieuze voorspelling lijken. De profetie gaat over een stervende leider die haar volk naar het beloofde land (aarde) zal leiden. Ondertussen op Caprica zijn Boomer en Helo nog steeds op de vlucht voor de Cylons en Boomer ontdekt dat ze zwanger is.

2004

18:57 Gepost door Helliwood-man in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: new series box 1 |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.