02-05-08

Season 1; disc 2.

3a
5. You Can't Go Home Again.
Starbuck is neergestort op de planneet en raakt gewond aan haar knie. Echter, op de planeet heerst een gemeen klimaat en niemand weet waar zij zich precies bevindt. Adama voelt zich verantwoordelijk en besteed alle middelen om Starbuck te vinden, maar dat heeft ook zo zijn gevolg voor de voorraden. Ook Apollo weet van geen stoppen. Roslin zet hier dan ook vraagtekens bij,en maak duidelijk dat het gevaarlijk is om de levens van de hele vloot op het spel te zetten om één persoon te redden. Inmiddels is Starbuck op de planeet bij het Cylon Raider patrouilleschip terecht gekomen en probeer deze aan de praat te krijgen. Dit is niet zo makkelijk, wat het heeft een organische besturing. Ondertussen op Caprica hebben Helo en Boomer een schuilplaats gevonden, maar worden al snel ontdekt door de Cylons. Na het gevecht blijkt dat Helo alleen is en dat de Cylons, Boomer hebben meegenomen.
6. Litmus.
Een Cylon pleegt aan boord van de Galactica een zelfmoordaanslag waarbij drie mensen om het leven komen en een dozijn gewonden vallen. Hierdoor besluiten Roslin en Adama om het angstaanjagende geheim, dat de Cylons nu op mensenlijken, te onthullen. Er wordt ook een onafhankelijk onderzoekstribunaal benoemd. Echter, de hoofdonderzoeker maakt er een heksenjacht van, die zorgt voor grote onderlinge schade in de relaties. Zo verbreekt de Chief zijn relatie met Boomer. Starbuck oppert dat de Cylon wel eens op weg kon zijn naar het lab van Baltar om de eventuele Cylon detector te vernietigen. Ondertussen op Caprica is Helo op zoek naar Boomer, niet wetende dat hij door drie menselijke Cylons in de gaten word gehouden en dat hij onderdeel is van een experiment.
7. Six Degrees Of Separation.
Baltar en zijn visioen Six hebben onenigheid, want Baltar drijft de spot met haar God. Het gevolg is dat Six uit zijn gedachten is. Totdat er een korte tijd later een vrouw genaamd Shelley Godfrey naar de Galactica komt. Zij is echter een verschijning gelijk aan Six en tot Baltar’s grote verbazing blijkt iedereen haar gewoon te kunnen zien. Dus moet deze Six echt zijn. Maar helaas beweert deze “Shelley’’ een foto te hebben die Baltar linkt met de aanval op de koloniën. Baltar ontkent, maar dat maakt bij Adama en Roslin weinig indruk. De foto moet wel eerst een bewerking ondergaan voor het bewijs kan worden getoond en tot die tijd staat Baltar onder verdenking. Inmiddels is Baltar behoorlijk in paniek geraakt en vreest voor zijn leven. Niet wetende dat “Shelley”, Adama probeert af te leiden en verleiden. Dit maakt dat Adama de zaak niet meer vertrouwt. Als de bewerking van de foto en een nader onderzoek een resultaat geeft, blijkt de “Shelley” op raadselachtige wijze verdwenen te zijn. Ondertussen is Starbuck herstellende van haar verwondingen en besluit de Chief met het analyseren van de Cylon Raider te helpen. Op Caprica lijkt het experiment van de Cylon te slaagt. Nadat Helo, Bomer heeft gered, wordt hun relatie meer dan vriendschappelijk.

2004

19:01 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) | Tags: new series box 1 |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.