02-05-08

Season 1; disc 1.

2

1. 33.
Na de ontsnapping van de Galactica en de vloot van civiele ruimteschepen d.m.v. de FTL (faster than light) sprong, zijn ze verwikkeld geraakt in een dodelijk kat en muis spel met de Cylons. Telkens maakt de vloot een FTL sprong naar een nieuwe locatie, maar na elke 33 minuten weten de Cylons de vloot weer te vinden. Dit herhaalt zich nu al 130 uur, waardoor iedereen de uitputting bijna is. Ook raken de FTL sprongcomputers van enkele schepen van slag, waardoor het een paar keer kantje boord is voor het laatste civiele schip springt en de Galactica de aftocht moet dekken. Ondertussen heeft Baltar problemen met ideeën van Six, bovendien is er een ene Dr. Amorak aan boord van een van de schepen die hem kan ontmaskeren. Als blijkt dat het schip, de Olympic Carrier, achter is gebleven bij de laatste FTL sprong en pas 3 uur later zich weer bij de vloot voegt, merkt Baltar dat dit schip over is genomen door de Cylons. Hierdoor moeten Roslin en Amada een moeilijke beslissing nemen, maar de vloot is dan voorlopig veilig. Inmiddels vecht Helo, de op het door de Cylons bezette Caprica, voor zijn leven en word gevangen genomen door Six. Dit duurt echter niet lang want hij wordt ‘gered’ door Boomer.
2. Water.
Boomer schrikt drijfnat wakker uit een trance aan boord van de Galactica en ontdekt dat er explosieven in haar tas zitten. Kort daarna vind er een explosie aan boord plaats, waardoor een groot gedeelte van de watertanks van de Galactica leegloopt. Boomer kan zich niets herinneren, maar alles wijst erop dat zij de saboteur is. Ze denkt zelfs dat ze een Cylon moet zijn, maar krijgt hulp van de Chief om dit te ontkrachten. Adama en Roslin proberen ondertussen de uitgebroken watercrisis te bedwingen door de vloot op rantsoen te zetten en schepen uit te sturen om water te vinden. Baltar krijgt de opdracht om een Clylon detector te bouwen en word daarbij in zijn visioenen geplaagd door Six. Ondertussen op het door Cyons bezette Caprica blijkt het schip van Boomer te zijn gevonden door de Cylons, waardoor zij en Helo moeten vluchten in de hoop een andere mogelijkheid te vinden om de planeet te verlaten, zodat zij zich weer bij de vloot kunnen volgen.
3. Bastille Day.
De vloot lijdt nog steeds onder het watertekort, maar er is gelukkig een planeet gevonden die water bevat. Er is echter wel een probleem en dat is dat het water bevroren is en dat het ijs onder moeilijke omstandigheden en met veel mankracht ontgonnen moet worden. De schatting is z’n 1000 personen, maar de Galacitica kan niemand missen in zijn beschermende taak en civiele bevolking is ongeschikt. Het idee wordt geopperd om de 1300 gevangenen van het gevangenisschip Astral Queen in te zetten. Roslin wil niet dat de gevangenen als slaven worden gebruikt, dus komt Apollo met het idee om de deze met “vrijheidspunten” te belonen. Roslin stemt toe en Apollo zal het voorstel doen. Echter, dit plan loopt uit de hand als de gevangen uitbreken en gijzelaars nemen. Uiteindelijk weet men de situatie onder controle te krijgen, maar de uitkomst heeft een nare verassing voor de President, waardoor zij haar geheim met Apollo besluit te delen. Ondertussen zet Adama, Baltar onder druk om een “Cylon Detector” te ontwikkelen.
4, Act Of Contrition.
Er vind een ernstig ongeluk plaats op het vliegdek van de Galactica, waarbij 13 piloten omkomen. Dit geeft een groot probleem, want er zijn al te weinig piloten voor alle Vipers, dus wordt Starbuck aangewezen als vlieginstructeur om een groep civiele piloten op te leiden tot Viper-piloten. Dit maakt wel een pijnlijke herinneren los, waarin ze een inschattingfout maakte die iemands het leven koste. Deze persoon was haar verloofde en tevens Adama's andere zoon. Starbuck is vastbesloten deze fout geen tweede keer te maken en laat haar professionele kant, door die van de emotionele overheersen. Echter, tijdens een trainingsvlucht duiken er een aantal Cylon Raider ruimteschepen op. Starbuck weet de groentjes in veiligheid te brengen, maar raakt zelf in de problemen en stort neer op de dichtstbijzijnde planeet.

2004

19:02 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) | Tags: new series box 1 |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.