02-05-08

Mini Series.

1

Battlestar Galactica - Part 1-4 .

Het is 40 jaar na het einde van de oorlog tussen mensen en de Cylons, als de Cylons het afgelegen diplomatieke ruimtestation weer bezoeken. Dit bezoek is niet om te praten, maar om het in een klap te vernietigen. Ondertussen zijn de mensen van de 12 koloniën van Kobol in slaap gesukkeld door de vermeende vrede en het oude ruimteslagschip Battlestar Galactica is een relikwie uit die vergeten tijd. Men is dan ook bezig de Galactica uit dienst te nemen en te transformeren in een museum. Tijdens dit proces vind er een onverwachte nucleaire aanval plaats op de 12 koloniën van Kobol. Alhoewel de weerstand fel is, worden alle verdedigingen gewoon lam gelegd en vernietigt. De niet te stoppen aanval zorgt dat er miljarden mensen worden uitgeroeid. Dit vindt plaats op de 12 planeten en in de ruimte. Het is dus duidelijk dat het doel totale uitroeiing van het menselijk ras is, want wie niet bij de eerste aanval is omgekomen wordt daarna opgejaagd om vernietigd te worden. Onder de overlevenden zijn een aantal civiele ruimteschepen en slechts één militair ruimteschip.
Het militaire ruimteschip is de verouderde Battlestar Galactica met aan boord Commandant Adama, eigenlijk net als de Galactica op het punt stond met pensioen te gaan. Aangezien Adama de hoogste nog levende officier is, besluit hij om de Galactica in allerhoogste staat van paraatheid te brengen en de leiding van wat er van de vloot over is over te nemen. Hij is dan ook vastbesloten het weer tegen de Cylons op te nemen.
De oorzaak dat de Cylons zo snel de hele defensie konden uit schakelen is Dr. Baltar. Zonder dat Baltar het weet, werd hij gemanipuleerd door model “Six” een organische Cylon in de gedaante van een mooie en sexy vrouw. Zij vertelt hem dat er 12 modellen zijn, en dat als haar lichaam sterft, haar ziel (computer data) door god naar een ander lichaam transporteert wordt. Alhoewel Six tijdens de aanval omkomt en Baltar weet te ontsnappen aan de Cylons door tussenkomst van Boomer en Helo, waarbij Helo op Caprica moet achterblijven, ziet hij Six regelmatig in een soort visioenen.
Als blijkt dat de president en alle ministers van de 12 koloniën tijdens de aanval van de Cylons zijn gedood, wordt de 42st in de opvolgende lijn van de regering, benoemd tot de nieuwe president. Dit is Laura Roslin, de secretaris van onderwijs. Roslin is aan boord van een ruimteschip en is van plan om alle overlevende burgers en ruimteschepen bij elkaar te verzamelen en proberen tot een bestand met de Cylons te komen door zich over te geven. Adama wil echter de Galactica klaarmaken voor het gevecht tegen de Cylons. Adama is een militair en valt niet onder het commando van de president en gaat dus zijn eigen gang en ook Roslin zet haar plan door. Echter als blijkt dat de Cylons totaal niet van plan zijn om ook maar een enkel mens te laten leven, besluit Roslin zich met haar civiele ruimteschepen toch aan te sluiten bij de Galactica. De kleine vloot van z’n 50.000 overlevenden verzamelt zich bij Ragnarok, een oud militair bevoorradingstation. Inmiddels is het voor Adama ook duidelijk dat de strijd tegen de Cylons verloren is.
Hierdoor ontstaat een ongemakkelijke alliantie tussen Adama en Roslin, waarin beiden het nu eens zijn dat overgeven of vechten tegen de superieure techniek van de Cylons geen optie is. Het enige dat overblijft is uit handen van de Cylons zien te blijven om te overleven. Het wordt dus vluchten voor de Cylons in de hoop ergens een veilige plek te vinden. Om de overlevende hoop te geven stelt Adama voor om op zoek te gaan naar de mythische 13e kolonie van Kobol: een planeet met de naam Aarde. Dit zal een lange en gevaarlijke reis worden, waarbij men nu niet alleen maar tegen machines en robots moet vechten, maar ook tegen synthetische wezens, die nauwelijks verschillen van mensen…

2003

19:03 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) | Tags: new series box 1 |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.