01-05-08

Season 2; disc 3.

gallery_114_18579
7 & 8. The night the Cylons landed: De Cylons hebben een nieuw model gecreëerd. Een menselijke Androïde. Tijdens een verkenningstocht met zijn Cylon Raider raakt de Androïde Andromus verdwaald en stort neer op de aarde bij de stad New York. Behalve hemzelf overleeft ook een Centurion dit. Andromus en zijn Centurion gaan hierop op zoek naar een radiostation om een bericht te kunnen sturen naar de Cylon-vloot dat zij de aarde gevonden hebben, zodat de Cylons de aarde kunnen vernietigen. Het feit dat ze op Halloween geland zijn werkt in hun voordeel.Troy en Dillon proberen hen te stoppen en ondertussen een kind uit een vuur te redden.

9. Space croppers: De Cylons vallen de vloot van de Galactica opnieuw aan en slagen erin alle landbouwschepen te vernietigen of onklaar te maken. Hierdoor hebben de kolonialen een gebrek aan voedsel. Troy en Dillon gaan naar de aarde om voedsel te vinden om naar de vloot te brengen. Ze vinden de boer Hector Alonzo die bereid is hun te helpen. Hij wordt echter bedreigd door de landeigenaar John Steadman die op zijn land aast. De kolonialen vliegen een speciaal anti-zwaartekrachtschip, door dokter Zee ontworpen, naar het land van Hector Alonzo. Ze worden echter opgemerkt door John Steadman die de politie inlicht.

10. The return of Starbuck: Dokter Zee onthuld aan Commander Adama dat hij telkens een terugkerende droom heeft over een koloniale strijder. Na de droom beschreven te hebben onthult Adama de strijder als Starbuck. Veertien jaar eerder tijdens hevige gevechten tussen de Cylons en de vloot van de Galactica werd Starbucks Viper zwaar beschadigt. Boomer zag hem afdalen, gevangen door de zwaartekracht naar een woestijnachtige desolate planeet. De vloot kon echter niet terugkeren om Starbuck te redden omdat de Cylons bleven aanvallen en zij moesten vluchten. Na zijn landing op de planeet vindt Starbuck een neergestorte Cylon Raider. Hij weet een van de Centurions op te knappen als gezelschap. In eerste instantie keert de robot zich tegen hem omdat Starbuck een mens is, maar ze komen er al snel achter dat ze elkaar nodig hebben en sluiten een vriendschap. Starbuck noemt de Cylon Cyrus (kortweg Cy).

1980

17:57 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) | Tags: classic series box 2 |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.