29-04-08

Season 1; disc 1 & 2.

1
Disc 1:

1,2 & 3. Saga of a Star World: Het voorgenomen vredesverdrag tussen de mensen en de Cylons blijkt een hinderlaag te zijn; de Cylons plegen verraad en vernietigen de mensenwerelden en vrijwel de hele vloot. Alleen de Battlestar Galactica kan met wat burgerschepen aan de vernietiging ontsnappen. Men besluit op zoek te gaan naar de verloren 13e kolonie: Aarde.

4. The Lost Planet of the Gods; part 1: Omdat vele Viper-piloten aan een onbekende ziekte lijden, wordt besloten een aantal vrouwen tot gevechtspiloot op te leiden. Onder hen bevindt zich ook Apollo's vrouw Serina. Commandant Adama leidt de vloot naar de mythische thuisplaneet van de mensheid, Kobol.

Disc 2:

5. The Lost Planet of the Gods; part 2: Voordat Adama op Kobol de tekens kan ontcijferen die de locatie van de Aarde onthullen, wordt Kobol aangevallen door een Cylonvloot. Serina komt hierbij om.

6. The lost warrior: Apollo maakt een noodlanding op een afgelegen planeet, waar hij bevriend raakt met een weduwe en haar zoontje. Hier wordt hij geconfronteerd met Red Eye, een beschadigde Cylon Centurion.

7. The long patrol: Starbuck raakt zijn experimentele Viper kwijt aan een smokkelaar.

8. The gun on Ice Planet Zero; part 1: De Galactica en haar vloot moeten door een nauwe ruimtedoorgang, bewaakt door een Cylon pulsarkanon. Een gemixt team van militairen en veroordeelde criminelen wordt op een sabotagemissie gestuurd.

1979

16:17 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) | Tags: classic series box 1 |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.